Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο, 12 Μαΐου 2012

ΥΠΝΩΤΙΣΜΟΣΑπό την αρχαιότητα είναι γνωστή η επιβολή στο ανθρώπινο σώμα, αλλά και η ύπαρξη επίσης θαυματοποιών στα πιο πρόσφατα, που θεράπευαν ασθενείς με την ψηλάφηση των μαγνητικών κέντρων του σώματός τους, ενώ τους κοίταζαν έντονα στα μάτια.

Σήμερα όλοι γνωρίζουν πως, υπνωτισμός είναι μια επιστήμη που αφορά την επιβολή στο άτομο χρησιμοποιώντας λεκτική επιρροή, υπνωτιστικές ικανότητες και τη βοήθεια ενός αντικειμένου που βοηθά στη χαλάρωση και κατ' επέκταση στην ύπνωση του ασθενούς. Το αντικείμενο μπορεί να είναι ένα εκκρεμές ή το λεγόμενο μάτι που αποτελείται από μια σειρά κύκλων που μοιάζουν να γυρίζουν αιχμαλωτίζοντας το βλέμμα. Αντικατέστησε το έντονο βλέμμα του υπνωτιστή, τον προσωπικό μαγνητισμό του, την «υπερφυσική δύναμή του»,που του επέφερε τεράστια φήμη και αμέτρητους οπαδούς ,μια και σήμερα η ύπνωση μπορεί να διδαχθεί στον καθένα έστω κι αν δεν έχει το έμφυτο χάρισμα του μαγνητισμού.

Ο Αυστριακός Σίγκμουντ Φρόιντ χρησιμοποιούσε την ύπνωση σε ασθενείς με ψυχικά κυρίως νοσήματα , βοηθώντας τους να φτάσουν στα πιο βαθιά επίπεδα της ύπαρξής τους ,αντιμετωπίζοντας πρόσωπο με πρόσωπο αυτά που τους βασάνιζαν και έτσι οδηγώντας τους στη θεραπεία. Τι συμβαίνει όμως σε ένα υπνωτισμένο άτομο;

Μοιάζει να κοιμάται, όμως έχει πλήρη συνείδηση απέναντι στον υπνωτιστή του και υπακούει μόνο σ' αυτόν. Ταυτόχρονα όμως είναι αποστασιοποιημένο από τον κόσμο και είναι σε θέση να εξερευνήσει τον εαυτό του. Διατηρεί και τις συνειδητές και τις ασυνείδητες πνευματικές του δραστηριότητες, αλλά ξεχωριστά τις μεν από τις δε. Λειτουργεί με τη λογική, απλώς αισθάνεται ότι παρακολουθεί από μακριά όσα βιώνει. Με την ύπνωση γίνεται κανείς πιο δυνατός μια και επιβάλλεται στον εαυτό του, ανακουφίζεται από τον πόνο, αντιμετωπίζει εθισμούς και εμμονέςμια και μπορούμε να φτάσουμε στο υποσυνείδητο και να χτυπήσουμε το πρόβλημα στη ρίζα του-αλλά και ψυχοσωματικές ασθένειες. Ένας έμπειρος υπνωτιστής μιλώντας στο βαθύτερο επίπεδο της ύπαρξης του ατόμου μπορεί βρει, αλλά και να βοηθήσει να ξεπεράσει και να αντιμετωπίσει τα ψυχικά του τραύματα το άτομο,αρκεί να μην του επιβάλλει πράγματα που είναι αντίθετα με τις αρχές του. Μπορεί να του επιβάλει πράγματα που θα πρέπει να κάνει όταν ξυπνήσει και που αφορούν κακές συνήθειες( π. χ να σταματήσει το κάπνισμα, το αλκοόλ, κ. λ. π) Όλοι μπορούμε να υπνωτιστούμε κάποιοι είναι πιο δεκτικοί, άλλοι λιγότερο, αρκεί να είμαστε σε κατάσταση ηρεμίας , καθισμένοι άνετα και αναπαυτικά , έτοιμοι για ένα ταξίδι στα μονοπάτια του ασυνείδητού μας, εκεί όπου όλα καταγράφονται μόνιμα, , προκειμένου να αναλύσουμε αυτά που θα δούμε, για να γίνουμε καλύτεροι και ευτυχέστεροι. Για να έχει επιτυχία όμως το ταξίδι πρέπει να βρούμε τον κατάλληλο οδηγό- υπνωτιστή, που θα μας οδηγήσει από τα ασφαλέστερα μονοπάτια και θα μας φέρει πίσω σώους και αβλαβείς, γιατί και η επιστροφή θέλει την κατάλληλη τεχνική για να μην κινδυνέψουμε να πέσουμε σε μόνιμη ύπνωση.

Τρόπος Υπνωτισμού 


Χαλάρωσε και κάθισε αναπαυτικά... Αυτό που θέλω να κάνεις είναι να κλείσεις τα μάτια σου και να φανταστείς μία γραμμή που αντιπροσωπεύει τη ζωή σου. Για κάποιους ανθρώπους το παρελθόν μπορεί να βρίσκεται πίσω τους και το μέλλον μπροστά τους. Αυτό είναι το τυπικό. Μπορεί βέβαια για κάποιους άλλους το παρελθόν να είναι αριστερά και το μέλλον δεξιά. Όπως και να’ναι δεν έχει σημασία. Απλά φαντάσου μία γραμμή.

Αυτό που θέλω να κάνεις τώρα είναι να φανταστείς πως αιωρείσαι. Πως ανυψώνεσαι και πετάς πάνω από τη γραμμή πολύ αργά και πως μπορείς να κοιτάξεις κάτω και να δείς αυτή τη γραμμή της ζωής από διαφορετική οπτική γωνία. Συνέχισε να ανεβαίνεις όλο και πιο πάνω, απλώς να θυμάσαι το σημείο που ήσουν. Μετά άρχισε να πετάς προς τα πίσω. Κοίτα κάτω και δες μερικές από τις πρόσφατες εμπειρίες σου να περνάνε. Συνέχισε να πετάς προς τα πίσω. Συνέχισε και επιτάγχυνε λίγο. Συνέχισε. Θέλω να πας πίσω στην αρχή αυτής της γραμμής. Κι αν δεν την βλέπεις, απλά φαντάσου που μπορεί να είναι. Απλά μάντεψε. Κοίτα κάτω και προσγειώσου σε εκείνο ακριβώς το σημείο που ξεκινάει η γραμμή. Κάποιοι μπορεί να δουν τις γραμμές των γονιών τους να περνούν από εκείνο το σημείο.

Τώρα θέλω να κάνεις ένα βήμα πίσω από εκείνο το σημείο. Οπότε στέκεσαι ακριβώς πριν την γραμμή που ξεκινά μπροστά σου. Και τώρα θέλω να φανταστείς μία εσωτερική πηγή αγάπης που μπαίνει μέσα σου από το πάνω μέρος του κεφαλιού σου, λούζει με χρυσό φως την καρδιά σου και βγαίνει απευθείας μπροστά μέσα από το στήθος σου φωτίζοντας την αρχή της γραμμής σου. Αυτό το φως αρχίζει και στρώνει με χρυσό τη γραμμής της ζωής σου φωτίζοντάς την. Φωτίζει λίγο στην αρχήν της και μετά λίγο πιο πολύ, και σιγά σιγά εκτείνεται μέχρι το μέλλον.

Μπορεί να δείς μερικά μαύρα στίγματα πάνω στη γραμμή που αντιπροσωπεύουν στιγμές λύπης ή άσχημα γεγονότα που έγιναν πιθανόν όταν ήσουν πιο νέος. Γενικώς διάφορες κακές αναμνήσεις που καθώς το χρυσό φως περνάει από την καρδιά σου και βγαίνει μπροστά μέσα από το στήθος σου, τόσο ηρεμείς και όλα αυτά τα μαύρα στίγματα αρχίζουν και φωτίζονται όλο και περισσότερο. Και πρόσεξε πως νοιώθεις καλύτερα καθώς το χρυσό φως φωτίζει τη γραμμή. Απόλαυσε αυτό το συναίσθημα για μερικές στιγμές. Λίγο ακόμα. Λίγο ακόμα.

Σκέψου αυτήν την ενέργεια και ξανάρχισε να αιωρείσαι πάνω από την γραμμή σου αργά και κοίτα κάτω. Πρόσεξε πως είναι πιο φωτεινή και πως μερικά από τα μαύρα στίγματα είναι και πάλι φωτεινά. Μπορεί να αισθάνεσαι κάπως καλύτερα. Πέτα ψηλά και άρχισε να επιστρέφεις στο τώρα. Μπορεί να δεις κάποια γεγονότα που έχουν συμβεί από πάνω με διαφορετικό φως. Μπορεί να τα βλέπεις τώρα ως θετικό μάθημα παρά ως αρνητική εμπειρία γιατί έχουν φωτιστεί με το χρυσό φως.

Βρες το σημείο απ’όπου ξεκίνησες. Μπορείς να προσγειωθείς τώρα και με μία ανάσα ανακούφισης μπορείς να ανοίξεις και πάλι τα μάτια σου. Τώρα μη κουνηθείς. Απλά μείνε με τα μάτια σου ανοιχτά και κοιτάξτε γύρω σου. Παρατήρησε πόσο ξεκούραστος και ήρεμος είσαι... Πως μπορείς να θεραπεύσεις τον εαυτό σου και να του ξαναδώσεις ενέργεια...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου